בטוח שזה יעבוד?
- לטפל בעסק | שיווק למטפלים
- 1 באפר׳
- זמן קריאה 3 דקות
בטח נתקלת בשיחות שלך בחשש של חלק מהמטופלים לגבי הצלחת הטיפול - זה בטוח יעבוד? תוך כמה פגישות הבעיה תיפתר? כבר ניסיתי דברים וזה לא עבד - מי אמר שהפעם זה יצליח?
והאמת שזה חשש מאוד הגיוני. הרי המטופלים מגיעים לטיפול לרוב מתוך מקום של כאב או מצוקה וברור שהם רוצים פיתרון (רצוי מהיר. מאוד), וודאות ותקווה.
"הכאב יעלם תוך 3-6 טיפולים"
לפעמים זה מאוד מפתה פשוט להבטיח.
בטח בעידן הרשתות החברתיות שמלאות בסיפורי הצלחה בלתי נתפסים והבטחות מופלגות. מה גם שבטוח יש לך אמונה אמיתית ומלאה בכלים הטיפוליים שלך ויש לך רזומה של טיפולים שהביאו תוצאות מעולות מאוד וסיפורי הצלחה ואולי אפילו ניסים ממש.
אז למה בעצם לא להבטיח?
קודם כל, כי ברמה הטיפולית אין לך שום אפשרות ודאית להבטיח שזה יעבוד. כן, גם אם זה עבד ב 100% מהמקרים הקודמים. עיסוק בטיפול (וגם רפואה) הם במקרים רבים ניסוי וטעייה במרחב של חוסר וודאות כי כל אדם שונה מאחרים (פיזית, רגשית, מנטלית) ומגיב אחרת לאותו טיפול.
כל דינמיקה טיפולית היא שונה. לפעמים זה יצליח, לפעמים פחות. בכל קליניקה, לאורך זמן, מצטברים לצד סיפורי ההצלחה גם סיפורים של מטופלים שזה פחות עבד איתם.
אז ברמה המקצועית והאתית, ברור שלא כדאי להבטיח.
אבל איך אפשר לשווק ככה?
אפשר ואפילו רצוי.
אנחנו מזכירות את הבסיס החשוב ביותר של שיווק במקצועות הטיפול - השיווק הוא תהליך של בניית מערכת יחסים עם המטופלים הפוטנציאליים. מערכת יחסים כזו חייבת להיות מושתתת על אמון ועל ביטחון, לכן תיאום הציפויות הוא קריטי. דווקא בגלל שהמטופלים נמצאים בנקודה כל כך רגישה והציפיה שלהם כל כך גבוהה, חשוב לעגן את הדברים בקרקע המציאות ולא להיסחף למחוזות ההפרזה והאשליות.
אז בלי הבטחות בכלל?
דווקא לא. יש לא מעט דברים שאפשר להבטיח בטיפול, אבל תוצאות הם לא אחד מהם.
אפשר להבטיח אמפתיה, תמיכה, הקשבה, מתן כלים, יצירת סביבה בטוחה. אפשר גם להבטיח יחס אישי, אכפתי, לא שיפוטי. אפשר להבטיח דיסקרטיות, קשר, אמון.
מה שאי אפשר להבטיח זה את קצב השיפור או את התוצאה הסופית. כל אדם יגיב אחרת, ויש הרבה גורמים שמשפיעים על תהליך הטיפול. אבל לגמרי אפשר להבטיח את המחויבות שלך להיות שם עבור המטופל, לתת לו את הכלים וההכוונה, ולעבוד יחד על הדרך.
אז איך לעשות את זה?
1. להתמקד בדרך ולא ביעד או בתוצאה
במקום לשים את כל הפוקוס על תוצאה סופית מובטחת, אפשר לדבר על התהליך
" בטיפול תקבל כלים שיעזרו לך להבין את מקור הקושי"
"נעבוד יחד על שיפור טווחי התנועה שלך, כדי שתוכל להמשיך בפעילויות שאתה אוהב בצורה יותר נוחה ובטוחה"
"במהלך הטיפול, אלמד אותך כלים מעשיים לויסות עצמי, כך שבמצבי לחץ תצדעי מה לעשות"

2. שיתופים מהקליניקה
אפשר גם לשתף בסיפורים של מטופלים שעברו את התהליך (כמובן במגבלות האתיקה, שתמיד קודמת לכל, כתבנו על זה כאן). שיתופים של סיפורי הצלחה יכולים לחזק את תחושת הבטחון לקראת התהליך.
אבל גם כאן ממש חשוב להזהר ולא לשתף רק במקרים שבהם חל שינוי מהיר ודרמטי. עדיף להציג מגוון סיפורים – כאלה שבהם השינוי היה הדרגתי, כאלה שבהם התוצאה לא הייתה צפויה מראש, וכאלה שבהם הטיפול נתן ערך גם אם לא פתר את הבעיה לחלוטין.
אגב, אלה לא חייבים להיות סיפורי מקרה אישיים של מטופלים אלא גם למסרים כלליים יותר כמו: "נשים רבות מספרות שהמעבר לתזונה מותאמת אישית תרם לא רק לירידה שלהן במשקל אלא לתחושת רעננות ואנרגיה"
3. לדבר על הפיל שבחדר
כלומר להנכיח ולנרמל את הרצון בוודאות ובהבטחות, לתת מקום לציפיות של המטופלים ואפילו לאשר שיש גם אנשי מקצוע שכן מבטיחים תוצאות. אבל דווקא בגלל הנסיון המקצועי שלך ברור לך שכל אדם הוא מקרה בפני עצמו ושטיפול הוא תהליך אינדיבידואלי ושזה פשוט לא מקצועי להבטיח תוצאות ודאיות. בטוחות שמטופלים רבים דווקא יעריכו את הגישה הזו ורמת המקצועיות שלך בעינהם תתחזק.
לכן עדיף להגיד - "השפעת הטיפול משתנה מאדם לאדם, אבל מחקרים וניסיון קליני מראים שתרגול מדיטציה יכול לעזור מאוד להפחתת הסטרס"
או - "אני לא יכולה להבטיח שתוך חודשיים תיפתר הבעיה, אבל אני כן כולה להבטיח שנעבוד יחד כדי לזהות את הגורמים ולהתמודד איתם בצורה שיכולה להוביל לשיפור".
אתן מבטיחות שזה יעבוד?
אז כמובן שאנחנו לא יכולות להבטיח לך תוצאות או 100% הצלחה. הרגע הסברנו למה :)
אנחנו מאמינות שההצלחה האמיתית בשיווק ובהנגשת הקליניקה לא נוצרת כתוצאה מהבטחות לקסמים ולפתרונות בזק , אלא כתוצאה ממערכת היחסים שנוצרת בינך לבינם וההבנה שהם הולכים למקום שבו מתייחסים אליהם ברצינות, במקצועיות ובאכפתיות.
שיווק שמתמקד רק בתוצאה הסופית עלול ליצור תחושת חוסר אמינות ובטווח הרחוק גם לגרום לאכזבה ממשית ולפגיעה במוניטין. מצד שני, שיווק שמתמקד בתהליך ונמנע מהבטחות לא ריאליות יעזור לבנות מערכת יחסים עם המטופלים הפוטנציאליים ולהגדיל את הסיכוי שיגיעו לקליניקה שלך.
הסבר מעולה אבל עדיין לא ברור לי איך אני עושה את זה ברגע האמת
אם אני לא מבטיחה שום דבר אז איך אפשר להעביר מסר שיווקי אפקטיבי שבאמת מניע לפעולה? ומי בכלל ישים לב למסים שלי כשהכל כל כך מוצף ורווי? איך לא להשמע כמו כולם (או כמו בינה מלאכותית)? את כל זה נלמד בקרוב בהדרכה החינמית "לטפל במסר" שאפשר להירשם אליה ממש כאן בקישור.
Comments